Att köpa spelare i Bet365 januari är desperat, säger Chelsea Guus Hiddink

Det här är underliga tider på Chelsea, där Guus Hiddink inte är rädd för att konfrontera verkligheten och erkänna att de wobbling-mästarna, som släpar sex punkter över de tre nedersta efter onsdagens slarviga dragning med West Bromwich Albion, befinner sig i en nedbrytningsstrid. José Mourinho har gått men lagets strukturella brister försvann inte med honom. Den gamla Chelsea skulle inte ha Bet365 förlorat ledningen en gång mot West Brom hemma, bry sig inte om två gånger. Chelsea och West Brom debiteras av FA för att inte kontrollera sina spelare Läs mer

Åtminstone är överföringsfönstret öppet nu, presentera dem med en lätt möjlighet att få alla sina problem att gå iväg.Med Diego Costa i stånd att starta en kamp i ett tomt rum, Loïc Rémy är känslig för niggles och stammar, och nämnder Radamel Falcao som inte drar något annat än sympatisk suck om en spelare som en gång terroriserade försvarare över hela Europa kunde Chelsea göra med en annan anfallare. De var kopplade till Alex Pato – Corinthians skulle gärna ta £ 10m för brasilianska framåt – på fredag.

Hiddink har dock andra idéer. Patos skadestånd gör att han ser ut Bet365 som en Falcao i väntan.Costa har fyra mål i sina fem matcher, trots att han fortsätter att kollidera med domare och motståndare, och Rémy har tränat starkt denna vecka. “Du måste vara ganska desperat att ta in spelare i januari,” sade Hiddink innan han kontrollerade två unga spelare, Bertrand Traoré och Christian Atsu, Ghana-vingen som är tillbaka i Stamford Bridge efter att hans låneförspel på Bournemouth slutade tidigt som potentiell attack alternativ.

Användningen av unga spelare är föremål för feberig debatt hos Chelsea, som har vunnit FA Youth Cup i tre av de senaste fyra säsongerna, och nådde finalen i 2013 men förlorade mot Norwich City. Möjligheterna är knappa.Massor av dem är utlånade och den som fick komma undan utan mycket kamp är Romelu Lukaku, som kommer att vara desperat att visa Chelsea vad de saknar när Everton besöker Stamford Bridge på lördag eftermiddag.

< p> Lukaku gick med i Everton på lån 2013 och flyttade till Goodison Park för 28 miljoner kronor ett år senare, ett beslut som kände sig tveksamt vid tiden och ser Bet365 spelbolag bonuskoder ännu mindre smart ut nu har 22-åraren gjort 55 mål i 107 utseenden för Roberto Martínez sida. Mourinho har sagt att Lukaku ville lämna, men det skulle ha varit fördelaktigt att få honom att känna sig önskad. Facebook Twitter Pinterest Christian Atsu, vänster, har haft lånepengar på Everton och Bournemouth. Han är nu tillbaka på Chelsea.Fotografi: BPI / REX Shutterstock

“Lukaku utvecklade sig, särskilt förra året,” sa Hiddink. “Han är en mycket farlig spelare. Det är svårt att göra den domen, hur han utförde när han var här och jag vet inte varför han såldes, men det är upp till förvaltningen, du måste fråga dem varför de skulle göra det. “Chelsea v Everton: matchförhandsvisning Läs mer

Hiddink, som hoppas att Eden Hazard kommer tillbaka från sin ljusskada i tid för nästa söndagsresa till Arsenal, har gett Ruben Loftus-Cheek och Kenedy möjligheter.Loftus-Cheek gjorde i FA Cup-segern över Scunthorpe United i förra veckan och Kenedy, en brasiliansk vän, klevde Chelsea angrepp efter att ha ersatt Pedro i halvtid mot West Brom och tvingade Gareth McAuley till att göra ett eget mål.

p> Mourinho var försiktig med att leka ungdomar, ifrågasatte om de kunde klara av pressen av elitkonkurrensen. Trots att det föreslås att Loftus-Cheek skulle vara redo för första laget den här säsongen, slutade den 19-årige enda ligan med Mourinho som ersatte honom på halvtid i segern över Aston Villa i oktober.

“I princip går jag med för att fånga in unga spelare,” sade Hiddink. “De måste ha en viss nivå. Nyligen tog vi med oss ​​i Loftus-Cheek och Kenedy. Om omständigheterna tillåter det är det vi ska göra.Jag föredrar att göra det under vinterperioden än att ta in vissa namn. Om du har den här akademin, anläggningarna och träningsprogrammet, måste den en dag producera. Om inte, är det inte värt att ha en akademi. “Hiddink frågades vad som skulle hindra honom från att använda unga spelare. “Inte mycket,” sa han. “Men jag vill inte att laget blir instabil när de mer erfarna spelarna utför. Nu och då kommer vi att ge en vila, men jag vill inte göra första laget en fågelkage där alla kan flyga in och ut enkelt. Det måste vara stabilt. Unga spelare känner hjälp av de mer erfarna spelarna. ”

Och de behöver tid att mogna. Inte att det har gått länge för Lukaku att bli en av de bästa strängarna i Premier League sedan han lämnade Chelsea, som nu måste lära sig av det misstaget.

Rate this post