Marco Fu tips matchar tillbaka till hans fördel mot Mark Selby på Crucible

Marco Fu förlorade sitt cue-tips men inte hans nerv som han nivånde sin semifinal på World Championships mot Mark Selby på 8-8.

Fu hade startat eftermiddagen efter 5-3, men spelade ut världen No1 och letade efter att ta ledningen i den 15: e ramen när det otänkbara hände.

Medan han kritiserade sin cue och glände vid bordet mitt i rasten, fuktade Fu spetsen och gick med i Crucible-publiken i chock som han insåg vad som hade hänt. BBC TV-analytiker Stephen Hendry och Steve Davis, ägare av en kombinerad 13 världs titlar, var lika förvånad och föreslog att händelsen kunde störa Fu’s framsteg i det bästa av 33-mötet.Men efter ett mellanrum för att köra reparationer visade han inga bekymmer med sin ändrade utrustning och stängde ramen med en paus på 81.

Selby, som hade varit kortfattad bäst, vann den sista ramen för att säkerställa att de skulle återuppta lördag med ingenting mellan dem, men inte innan båda män gjorde skarpa fel.

Fu såg att det vann innan han botched den sista röda, ett misstag hans rival då matchade före en slarvig säkerhet Skott från Fu avgjorde äntligen saker i Selbys tjänst.Han slutade med en paus på 81, hans bästa av dagen jämfört med ett par århundraden från Fu, som gjorde 135 och 114.

I den andra semifinalen manövrerade den tidigare världen No1 Ding Junhui sig nära till målstreck mot Alan McManus när han flyttade 14-10 klart, efter att ha varit sju bollar borta från ett maximum i 20: e rammen. Den 29-årige från Kina nudade mot 147 rast och Det började se en formalitet tills han snubblade upp på sin position och överkrossade den 15: e svarta för att stanna på 113.

Hade han gjort det och lagt till färgerna skulle det ha varit en elfte största vid Degel.Det hade också varit det första eftersom Hendry uppnådde en prestation mot Stuart Bingham år 2012 och värda 30 000 pund i bonus till Ding. Han mottog en konsolatorisk stående ovation som lade upp sitt sjätte århundrade i matchen till lika turneringen rekord, som tidigare fastställdes av Selby och Ronnie O’Sullivan.

Det fick också Ding och McManus en uppgift i historiaböckerna till sig själva, med sina nio århundraden i tävlingen placerade dem en före tidigare högkaraktär, som hade uppnåtts fem gånger tidigare. McManus smakade tidigare en egen ovation under en häpnadsväckande scoring-run som han rullade i Ding från 9-3 till 9-8, innan momentumet byttes .Vid 45 McManus är den äldsta mannen att nå de sista fyra på Crucible sedan Ray Reardon 1985 och han gjorde pauser på 107, 136 och 125 under en fascinerande morgon session.

Publiken, med många skottbefolkning arenan brølde på McManus hela kvällen men Ding vägrade att ge upp som han förbättrade utsikterna till ett förmodligen försenat första sista utseende i Sheffield, hans antagna hem.

Rate this post