Andros Townsend hoppas återbetala Roy Hodgson genom att cementera Englands plats

Andros Townsend är fast besluten att göra det mesta av sin plats i Englands preliminära trupp för EM efter att ha behållit en av de svåraste perioderna i sin karriär med Tottenham.

Den 24-åriga -Det var inte i Englands tänkande tidigare i säsongen och var något sätt från Mauricio Pochettinos första laget planer på Spurs, spelar med klubbens under 21-årsåldern och avgick till en sommar som tittar på Euro 2016 istället för att spela i den.

En pjäs till Newcastle United gav honom en sen möjlighet att imponera på Roy Hodgson och under Rafael Benítez blomstrade Townsend mot slutet av säsongen.Av hans svårigheter vid Spurs sa han: “När du ska åka till Chester på en måndagskväll för att leka mot Liverpool under 21-årsåldern ser du inte att du gör England-truppen för euron sex månader senare. Jag förutsåg det inte, men hade tillräckligt med tro på min förmåga att veta att om jag fick chansen att spela regelbundet skulle jag få min form tillbaka. Newcastle-rörelsen betalar ut för Andros Townsend när han tjänar Euro 2016-chans Läs mer

“Det var ingen hemlighet att jag inte spelade tillräckligt med fotboll och mitt förtroende var lågt. Jag behövde återvända till veckoslutet. Jag visste att om jag kom tillbaka till mitt bästa kunde jag få i Englands trupp.På en personlig nivå har det funnits men det är synd att jag inte kunde hjälpa Newcastle att stanna i Premier League. “Den lägsta punkten var förmodligen när jag spelade för 21-årsåldern och pojkarna gjorde så bra, vinnande spel på toppen av Premier League. Jag undrade vad som skulle hända med min karriär så jag var tacksam att Newcastle betalade mycket pengar för mig och hjälpte mig att få saker tillbaka på rätt spår.

“Även när jag inte spelade mycket på Spurs Roy Hodgson hade alltid tro på mig och satte mig i truppen och nio gånger av 10 har jag gjort det bra för honom.Förhoppningsvis kan jag betala tillbaka den troen på vänskapen och se till att jag kommer i [slutliga 23-manstruppen].

Benítez framtid i Newcastle har ännu inte lösts och Townsend, som hoppas spanjoren stannar vid St James ‘Park bortom sommaren, sade: “Han har varit bra med mig. När han gick igenom dörren kämpade jag med en skada men han sa: “Jag vet att du har en skada, jag kommer inte att skynda dig, jag ska hjälpa dig att komma tillbaka till ditt bästa.” De senaste veckorna har jag varit nära mitt bästa. “

Rate this post