Arsène Wenger njuter av livet efter Arsenal och ändå bestämmer sig för nästa drag

Wenger, som lade av i maj efter nästan 22 år som ansvarig, hade ursprungligen förväntat sig fatta ett beslut efter VM. Men efter att ha arbetat som en pundit i Ryssland för beIN Sports, tänker fransmannen nu ta lite längre tid att göra sig upp när han tar en längre semester på Korsika.

“Jag bestämde mig för att inte bestämma,” berättade han för lokal tidningen Corse Matin. ”Jag blev berusad så länge att jag lovade mig att inte fatta några beslut före september. [Det kommer] ännu bättre än jag trodde. När du har varit så upptagen som jag varit, fruktar du alltid för lite tomhet.

”Men jag organiserade mig snabbt i det här nya apuestas 1xbet stadiet i mitt liv, jag gör mycket sport, här äter jag med mina vänner.Jag pratar också mycket, jag kan sitta i timmar och fundera över horisonten, jag läste varje dag, just nu en bok av Philip Roth som heter I Married a Communist. ”

Wenger bekräftade också att Thierry Henry är angelägen om efterträder Gus Poyet som Bordeaux-chef efter att Uruguayan avbröts förra veckan.

“Ja, han vill göra det, han är intelligent och han har egenskaperna,” sa Wenger. “Den existentiella frågan som vi alltid ställer oss är om vi är redo att offra vårt liv för coachingyrket.”

Wenger har kopplats till olika tjänster sedan han lämnade Arsenal men har ännu inte fattat ett fast beslut om han kommer att söka ett annat jobb som chef.Nu 68 avvisade han möjligheten att anställa ett annat yrke som arkeologi eller en karriär inom politik.

”För arkeologi vet jag inte tillräckligt om jordkompositioner. Inte heller politik. Det jag gillar med jobbet som chef är att vi har teorier, men på lördagar måste vi visa att de fungerar och resultatet är omedelbart. I politik, mellan teori och bevis genom demonstration, tar det mycket längre tid.

Wenger reser till Liberia den här Unibet bonus veckan för att få det västafrikanska landets högsta ära för sin roll i utvecklingen av fotbollskarriären i president George Weah.En annan av Weahs tränare under hans bildande år, Claude Le Roy, ska också tilldelas landets högsta ära, sade regeringen på måndag.

”De kommer att hedras av Liberias regering den 24 augusti, National Flag Day för sin roll i president George Weahs fotbolls karriär, ”sade en talesman. ”Båda tränarna kommer att tilldelas hedern vid en investeringsceremoni i Monrovia.”

Rate this post