David Bernstein och Mervyn King avgår från Aston Villa styrelsen

Aston Villas olyckliga årstid har blivit inskränkt efter de djuprotsade problemen inom klubben exponerades av Mervyn King och David Bernsteins avgångar.

Nyheterna representerar ett krossande slag mot supportrarna hoppas att en ny styrelse var på plats för att återuppbygga klubben, väcker fräscha frågor om hur Randy Lerner kör Villa och ser ut att lämna Premier Leagues bottom team rudderless på och av planen.

Villa’s four -man fotbollskort har halverats i ögonkastet och det skulle inte bli någon överraskning om Adrian Bevington, som har arbetat för klubben i en rådgivande roll, följde Bernstein och kung ut ur dörren under de kommande dagarna.Det är underförstått att Bevington ser sin ställning som osäker för tillfället. Randy Lerners Aston Villa huvud för nedläggning väldigt oförberedd | Daniel Taylor Läs mer

Steve Hollis, Villa-ordföranden, förblir hos klubben, även om han kunde bli förlåtad för att undra vad han var på jorden när han gick med på att ta ställningen i januari.Hans planer på att omstrukturera och återuppliva klubben är i tatters och det är svårt att se var Villa, vars nedläggning från Premier League bekräftades på lördag, går härifrån.

Ett uttalande på Villa-webbplatsen på måndag eftermiddagen bekräftade att Hollis var “för närvarande engagerad i omfattande förhandlingar i samband med försäljningen av klubben”, vilket väcker den uppenbara frågan om hur en ny chef kan utses under dessa omständigheter.

Villa hävdade att sök efter en chef “förblir en prioritet” och sade att Brian Little skulle fortsätta att ge Hollis råd om “fotbollsrelaterade” frågor.Men det antas att processen bakom att utse Rémi Garde efterträdare var ett av flera problem som oroade kung och Bernstein, som inte heller hjälpte till att det inte finns kännedom om vad budgeten kommer att vara i mästerskapet.

Lerner är desperat att få hästen från händerna – som det har varit fallet i ett antal år – och det finns förslag på att Villa frågar priset nu har fallit till omkring £ 75m.

Stora bekymmer för klubbens fans kommer att vara vad som händer om Lerner, återigen, inte kan hitta en köpare i sommar.Det är verkligen svårt att se hur Nigel Pearson eller David Moyes, två av de ledande kandidaterna till Villa-jobbet, skulle vara villiga att förena sig med klubben för tillfället.

Lord King, den tidigare guvernören i Bank of England och en livslång Villa-fan, gick med i Midlands-klubben för bara 74 dagar sedan med Bernstein, före detta fotbollsförbundets ordförande, efterföljande kostym 36 dagar senare. Men bara 48 timmar efter nedläggning bestämde de två männen att deras positioner i klubben hade blivit ohållbara.

“Problemen i klubben är grundläggande och lösningarna är radikala och låter sig inte kompromissa” Bernstein sade i ett uppsägningsbrev. “Tyvärr har det visat sig omöjligt att genomföra den överenskomna strukturen och min position har snabbt blivit ohållbar.”

Rate this post