Delvis hände detta för att Montella valde en snabbpass-taktik

Annars fungerar inte att förklara de krampaktiga handlingarna från moren till Turins försvar – i sin egen straff, och även med en numerisk fördel -. Hela företagets bianconeri-försvarare, liksom Donnarummas kamrater, sprang efter bollen, avslöjade zonerna och upprepade flera gånger en liten panik i straffområdet.

Montella flyttade smart Bonaventura från den vanliga positionen för medzala ovan, till området med trekvarti. Så här vinns stora matcher – med en liten rörelse av ett stycke på brädet. Plus en spelare i zonen – och nu känner Ernanes och Bonucci sig mindre bekväm i att binda upp en positionangrepp. Leonardo slutade med att skära laget ett par gånger – han hade tur att Milan inte utnyttjade det.

Avsiktsförklaring. Varför matchen mellan Milan och Juventus är månadens viktigaste händelseFoto: gazzetta.it

Tja, Montella är en riktigt bra tränare. Och kan vara bra. Och jag varnade före säsongen. Men han är fortfarande svår. Vincenzo är två huvuden högre än spelarna på hans lag. Gårsdagens “Milan”, inför mödrar och skickliga motståndare, påminde Nazionale om det förflutna Euro. Coachinghand, träning, meningsfullhet i lagspelet – och det begränsade genomförandet. Varje andra slag – varje andra pass – i rivalernas ben.

Delvis hände detta för att Montella valde en snabbpass-taktik. Men om Juventus inte gillar hastighet, kunde Milan helt enkelt inte visa det. Under andra hälften – uppenbarligen efter begäran av Aeroplanino – började bollen gå långsammare, och överföringarnas noggrannhet ökade från 59% till 71%. Men i allmänhet är ögonblicket vägledande. Precis som avsnittet i stopptid, när i kontringen, öppnade Bucka ett superperspektiv i frizonen, men Abate var försiktig med att göra övergången i 25 meter och lekte med sin granne.

Montella bevisade redan – i nio matcher – att Milan äntligen hittade sin tränare. Calcio Montelliano – italiensk fotbolls framtid. Men han behöver spelare. Eld utan bränsle kan inte antändas. Till och med Sacchi hade Baresi, det fanns en stor holländsk trio. Särskilt eftersom Montella-stilen innebär en högpasskultur. För 74 miljoner (så mycket som 11 spelare som startade gårdagens match kostade Milan) kan ett sådant lag inte monteras idag.

Rate this post