Det är ingen hemlighet för någon vilken marknadsföringskraft de röda har

Manchester United har alltid varit en dynasti. Här är dynastin i vilken mening: den hade en stabil uppsättning fotbollsspelare, som om det under åren verkade som om de blev bara bättre och bättre, som sågs av arbetet med en så gammal och till synes evig specialist som Sir Alex Ferguson. Först senare, när Scotman går till en välförtjänt pension, kommer sanningen om den verkliga nivån på spel från redan medelålders Sir Alexis-män, om begränsningarna i deras fotbollsfärdigheter, om behovet av snabba och kardinala förändringar att öppna för människor. Så “United” har blivit en av de mest utgifter klubbarna i Europa, vilket säkert ledde till en slags överföring övervakning.

Det är ingen hemlighet för någon vilken marknadsföringskraft de röda har, hur lätt det är för dem ibland att rekrytera de bästa fotbollsspelarna i sina led. I år har José Mourinho lagts till allt; mentorens personlighet har lockat fler än en spelare och kan på lång sikt locka ännu mer. Faktum kvarstår: även efter de mest framgångsrika delarna av sin egen coachningsverksamhet är portugiserna fortfarande en av de bästa i branschen i spelarnas ögon. Och detta är viktigt.

Redan avslutat på sommaren kunde Mourinho förvärva Paul Pogba, en av de mest önskade spelarna på den europeiska marknaden under de senaste åren, Heinrich Mkhitaryan, som tillbringade en extremt produktiv säsong i Dortmund, Eric Bayi, en av de första spelarna i Spanien förra säsongen, och Zlatan Ibrahimovic. Bara Zlatan. Låt oss nu komma ihåg vem United sålde, och det är inte lätt att komma ihåg, men låt oss ta fram den mest olyckliga och kortsiktiga försäljningen av klubbens ledning.

Paul Pogba

Naturligtvis den första som kommer till minnet – Paul Pogba. Den sensationella historien om hans återkomst till England var en av de främsta orsakerna till det färdiga sommaröverföringsfönstret. Det verkade som att denna överföring aldrig skulle äga rum, att rykten skulle plåga fotbollsfans till det sista, men i slutändan blev det till ett logiskt lyckligt slut. Pogba är tillbaka. Han återvände med så nästan nostalgi, faktiskt obegripligt, särskilt med tanke på omständigheterna under vilka han lämnade.

Rate this post