Indien lider av spinnskaddilemma när Boxing Day pitch står inför noggrann granskning

Indiens snurr ess Ravichandran Ashwin förblir en skada oro för Boxing Day Test, medan kollega tweaker Ravindra Jadeja också bär en niggle.

Ashwin blev sidled med en bukspänning för det andra testet i Perth och missades när Australien vann med 146 körningar för att jämna serien 1-1.Ny Perth-stadion passerar första testet med flygande studsare | Geoff Lemon Läs mer

Indiens tränare Ravi Shastri på söndag sa att offspinner, som kan skryta med 342 wickets och fyra testhundraden, skulle övervakas under de kommande 48 timmarna.

Vänsterarm av -spinning allrounder Jadeja skulle vara den mest uppenbara ersättaren men var heller ingen säkerhet att spela på den typiskt batsmanvänliga MCG.

Shastri avslöjade Jadeja hade behövt en injektion i axeln strax efter att han anlände till Australien och lagledningen hade valt att inte riskera att spela honom i Perth.

Indien valde istället fyra kvickar, ett beslut som vidsträckt panorerades när Australiens offensivspelare Nathan Lyon hävdade att han blev matchande.

“När du tittar på Perth kände vi (Jadeja) var cirka 70-80 procent passande och vi ville inte riskera det i Perth,” berättade Shastri till reportrar.

“Om han var 80 per cent fit här, skulle han (skulle) spela.

“Han hade tagit en injektion även i Indien men han spelade inhemsk cricket efter det.

” Han kände sig fortfarande stel i shou när han kom hit och han injicerades igen, och det tar tid att bosätta sig.

“Det tog längre tid än vi förväntade oss, därför var vi tvungna att vara försiktiga.

” Den sista sak som vi ville var att någon skulle bryta ner efter fem eller 10 överskott och sedan står vi fast för spelare att välja Melbourne eller Sydney.

”Vi måste utvärdera (hans) kondition under en 24-timmarsperiod och ta det ett steg därifrån, och även (utvärdera) förhållandena. ”

Två andra platser inom Indiens XI verkar vara på väg.

Hardik Pandya har förklarats passform efter att han missade de två första testen och kunde ersätta Hanuma Vihari på No6, även om Shastri noterade den högt rankade söm-bowling allroundern hade bara spelat ett förstklassigt spel sedan september.

Det andra alternativet skulle vara att minns Rohit Sharma, som har kommit väl efter att han satte sig i ryggen medan han gjorde fält i Adelaide.

Indien övervägde också om öppnaren Mayank Agarwal skulle debutera med domare KL Rahul och Murali Vijay averagi ng 12.00 respektive 12.25 för serien.

“Det är ett stort problem,” sade Shastri.

“Det ansvaret måste tas av högsta ordning och jag är säker på att de De har erfarenhet, de har exponeringen under de senaste åren för att komma dit och leverera.

Samtidigt känner inte MCG-kurator Matt Page något extra press när den krickande världen väntar för att se om han har förberett en tonhöjd som passar det mest ivrigt förväntade Boxing Day Testet på åtta år.

Den ikoniska arenan fick global förlägenhet för ett år sedan när tonhöjden som producerades för Ashes Test blev märkt dålig av matchdomaren Ranjan Madugalle.

Betygsättningen, utan motstycke i Australien, var baserad på det fina drop-in däck som inte lyckades bryta upp i ett tråkigt utdraget test.

Bara 24 wickets föll på nästan 400 övers, och lyfte fram hur svårt det var för bowlers att få saker att hända. tog en plan för att injicera lite liv i en yta som dekorerades på både inhemsk och internationell nivå.

”Oavsett om du lyckas året innan eller om det inte gick helt som planerat tror jag att det fortfarande finns samma tryck där, sade Page.

“Det finns definitivt tryck där, men det finns också mycket spänning också.

” Vi är övertygade om att vi kommer att skapa en bra yta…vi är ganska nöjda med där det är.

“Vädret ser bra ut, så vi är på en ganska bra plats. hela saken.Det finns några nerver där, om vad som kan hända eller vad som kanske inte händer men du stöder dina planer.

En debrief efter säsongen med Cricket Australia följde förra årets debakel. Fokus på skicklighet och inte känslor belönar Tim Paines nya Australien Läs mer

Sidan kartlade en långsiktig fix, med den underliggande betongplattan troligen kommer att ersättas av ett mer modernt system i slutet av denna säsong, och utrullade kortsiktiga åtgärder, inklusive sand och minska blocket från mitten av wicket från 10 till sju plan.

Insatserna har inte varit lika höga i ett Melbourne-test sedan 2010-11-11, då Australien kom efter en seger i serienivå Sedan drogs kliniskt av England.

Två av de senaste fyra Boxing Day-testerna har dragits medan det inte var ett enda riktigt resultat i någon förstklassig match på MCG under 2017-18.

Victoria besegrade NSW på arenan den här säsongen, medan det hade varit ett resultat i deras kollision med South Australia om inte för sista dagen som tvättas ut.

“Denna tonhöjd kommer att vara mycket lik den syd Australiensiska spelet…och feedbacken vi fick från det spelet var riktigt positivt, ”sa Page.

Rate this post