Josh Warrington överraskar Carl Frampton i IBF-fjäderviktstrid

Josh Warrington upprörde oddsen ännu en gång när han behöll sin IBF-fjäderviktstitel på Manchester Arena efter att ha blivit bättre av Carl Frampton i en blåmärkt 12-rundars kamp.

Paret engagerade i en av utmanare för årets kamp men den Leeds-födda Warrington, en underhund med bookmakarna som varit så imponerande mot Lee Selby i maj, kom till stor del ut på börsen.

Warrington tilldelades därför en enhällighet beslut mot nordirman med två poäng på 116-112 och en av 116-113 i det första försvaret av sin världstitel när han Unibet Brasil utökade sitt obesegrade proffsrekord till 28-0.

Frampton, en tidigare två -viktigt världsmästare, sjönk till 26-2, eftersom han helt enkelt blev överväldigad av Warringtons snabbhet och stora volym stansar i hela.Dillian Whyte vinner London krig med 11: e omgången av Derek Chisora. ​​Läs mer

Warrington är inte känd för sin makt, med bara sex av hans segrar som kom inom avståndet, men Frampton var bedövad ned på flera stadier av tävlingen.

Victory avslutar ett fantastiskt år för Warrington, som gick till ringen tillsammans med Leeds United-kaptenen Liam Cooper, när han följde upp sin överraskningsseger över Selby på hans älskade Elland Road med en annan otrolig visning här för att spänna publiken.

Frampton skuggade kanske stödet när kämparna gick till ringen men det var Warringtons fans som sjöng högst i slutet av sammanstötningen.

< p> Warringtons tränare och far, Sean O’Hagan, sa: ”Jag tror att det är en av de bästa slagsmål som jag någonsin har sett.Det kommer att ta lite slag någonstans, är det.

”Vi tränade hårt för honom. Vi visste att han var en hård man. De levererade direkt i tid, precis ovanpå julen. De hade båda sina bra trollformler där. Det var en mycket, mycket 1xbet apostas live nära kamp och det var två bra, solida proffs där. Hattar till dem båda.

“Jag tror att det är lite skada på höger hand men inte för allvarligt.” trots sina Yorkshire-rötter, med fans som visar deras respekt när de regelbundet avbröt hans intervju efter striden.

28-åringen sa: ”Jag har inga ord för det. Åh man, det här är vad det handlar om. Allt om detta stöd. ”

Rate this post