Karim Benzema kommer inte att väljas av Frankrike för Euro 2016

Real Madrid-anfallaren Karim Benzema kommer inte att väljas för Frankrikes Euro 2016-kampanj, som landets fotbollsförbund (FFF) har bekräftat.

Benzema bad om att han skulle återkalla till den nationella sidan genom att lägga ut en video på Facebook men berättade av FFF på onsdagen att han inte kommer spela någon roll i sommarens turnering. Real Madrid-frontman har inte spelat för sitt land sedan han ifrågasattes av polisen i november i samband med ett påstådd utpressningsförsök mot Frankrikes lagkamrat Mathieu Valbuena, över en sextape som visar Valbuena och hans partner.Bekymmer över Benzemas återintegrering i truppen har lett till beslutet att utesluta ett återkallande.

Ett uttalande på FFF-webbplatsen läste: “[Huvudtränaren] Didier Deschamps och [presidenten] Noël Le Graët träffade Diskutera situationen för Benzema. Federationens president och tränaren skulle komma överens om att atletisk prestanda är ett viktigt men inte exklusivt kriterium för att välja landslaget i Frankrike.

Spelarnas förmåga att arbeta mot enighet i och runt gruppen, beaktas också. Som ett resultat av detta beslutade Noël Le Graët och Didier Deschamps att Karim Benzema inte kommer att delta i Euro 2016. “

Benzema publicerade på Twitter:” Tyvärr för mig och för alla som alltid har stött mig.Jag är inte uttagen för vår Euro i Frankrike…”Den verkliga anfallaren avbröts från den nationella sidan efter att ha undersökts i samband med ett påstått försök att utpressa Valbuena. Saken gäller ett påstått försök av en av hans vänner att utpressa pengar från Valbuena över ett sexband. Han sa till forskare att han närmade sig Valbuena om bandet på uppdrag av “en barndomsvän” men hävdar att han inte trodde att han gjorde någonting fel. Hans advokat har insisterat på att han inte var part i något utpressningsförsök. “Han spelade ingen roll, jag upprepar ingen del, i någon utpressning eller försök till utpressning”, sade Sylvain Cormier, Benzemas advokat tidigare i år.

Benzema lämnades ut ur Frankrikes trupp för vänskapen mot Holland och Ryssland i mars som sist spelade för Les Bleus mot Armenien i oktober.En begränsning som beställde den 28-årige att inte ha någon kontakt med Valbuena lyftes innan spelarna valdes.

Lyon-mittfältaren släpptes också ut, även om det var mindre förvånande, hans form har doppat den här säsongen Frankrikes idrottsminister, Patrick Kanner, hade föreslagit att det var för tidigt att återkalla 81-cap-anfallaren insisterande “mänskliga värderingar måste beaktas”.

Manuel Valls, echoed det samtalet vid den tiden genom att berätta för Radio Monte Carlo: “Villkoren för Karim Benzema att återvända till Frankrike laget har inte blivit uppfyllda för tillfället.” Karim Benzema (@Benzema) Malheureusement pour moi et pour tous ceux qui m’ont toujours soutenu et supporté. Du är inte säker på att du är medlem i Euro en Frankrike…13 april 2016

Rate this post