Loris Karius närmar sig tvåårslån till Besiktas från Liverpool

Loris Karius är nära att lämna Liverpool efter att klubben enats om ett tvåårigt låneavtal med Besiktas för sin målvakt.

25-åringen har övervägt sin Anfield-framtid sedan Alissons 65 miljoner ankomst förra månaden, en då världsrekordavtal för en målvakt som överraskade Karius och avslutade sin roll som Jürgen Klopps första val. Yannick Bolasie nära Middlesbrough lånebrytare från Everton. Läs mer

< p> Samtal har pågått under de senaste dagarna mellan Liverpool och Besiktas, som kommer att betala en låneavgift på 2,25 miljoner £, hade frågat om Simon Mignolet innan han bytte uppmärksamhet till den belgiska internationella klubbkameran.Mignolet har haft flera erbjudanden att lämna i sommar, men efter att ha misslyckats med att komma överens med Napoli och Fulham, kommer han att behöva stanna som Alissons ställföreträdare om Karius beslutar att starta om sin karriär i Istanbul.

Karius är med Liverpool-laget för Premier League-spelet på Crystal Palace på måndag och hans överföring borde gå igenom efter matchen. Den tidigare Mainz-övervakaren överväger fortfarande Besiktas erbjudande men kommer att få gå på ett två-säsongslån med en möjlighet att köpa efter det första året.

Affären skulle bli en permanent 7,25 miljoner pundöverföring om Besiktas kvalificera sig för Europa och Karius spelar ett tillräckligt antal matcher. Liverpool skulle också få 20% av eventuell framtida avgift från den turkiska klubben, som endast Bet365 bonus gav ett lånerbjudande för Mignolet och inte de permanenta villkoren som hans arbetsgivare ville ha.Karius förväntas underteckna en förlängning på ett år till sitt Liverpool-kontrakt innan han slutför lånet för att skydda hans värdering om han skulle återvända till Anfield.

Klopp hade riktat ett avtal för Alisson långt innan Karius ‘katastrofala resultat i Champions League-finalen i maj undergrävde hans Liverpool-framtid. Karius fick hjärnskakning i 3-1-nederlaget mot Real Madrid, men dåliga pre-säsong visar till målvaktens problem och ökade sannolikheten för att han behöver en ny start utanför Premier League.The Fiver: registrera dig och få vår dagliga fotbollsmail.

Liverpool sålde Danny Ward till Leicester City för £ 12,5 miljoner under Unibet sommaren och Mignolet, trots att han tänkte på sin framtid sedan januari, kommer att installeras om som Klopps back-keeper om Karius, som förväntat, slutför flytten till kalkon.

Rate this post