Michael van Gerwen visar klass på PDC: s världsdart för att se av Max Hopp

Michael van Gerwen visade sina PDC-VM-referenser efter att ha lett efter Max Hopp för att nå fjärde omgången vid Alexandra Palace.

Den 29-åriga nr 1-fröet kalkade sin tyska motståndare för att ta den första uppsättningen innan Hopp äntligen kom på brädet i den första etappen i nästa uppsättning, men Van Gerwen trappade upp en annan växel.Holländaren vann sex på varandra följande ben, som inkluderade en maximal utcheckning 170, för att flytta 3-0 framför innan Hopp, 32 år, registrerade sin Betclic bonus första paus för att hjälpa till att vinna den fjärde uppsättningen.

En föryngd Hopp fortsatte sin böter form för att öppna nästa uppsättning med ytterligare ett avbrott och var en trådbredd bort från att reducera poäng till 3-2 men trots 11 missade dubbel i femte uppsättningen vann Van Gerwen tre raka ben för att kräva en 4-1 seger.

Gary Anderson firade sin födelsedag på spikbitande sätt när han överlevde ett avgörande slips mot Jermaine Wattimena för att boka sin plats under de 16 senaste.Den tvåfaldiga världsmästaren blev 48 på lördagen och trots att Wattimena tog en snabb första uppsättning, tog Anderson de nästa tre uppsättningarna och såg på kursen för en bekväm seger.

Den holländska kastaren bröt dock det fjärde fröet att ta den femte uppsättningen med en 11-darts finish innan Anderson blåste en två-ben ledning och missade fem match dart i nästa uppsättning, med Wattimena tvinga en decider.

Wattimena tävlade till en 2-0 ledning och 1xbet Brasil missade tjuren för en 170 kassa och en chock seger, men Anderson slog tillbaka för att vinna de två nästa för att tvinga en oavgjort.

Paret delade följande två ben innan Anderson gjorde en avgörande paus i sjunde benet, med Flying Scotsman som säkrade en spännande tredje seger med 58.

Det femte fröet, Daryl Gurney, blev det senaste stora namnet som släpptes ut, eftersom Jamie Lewis segrade honom att framkalla minnen från 2017.Lewis gick hela vägen till semifinalen förra året, trots att han var en kval, men har haft begränsad framgång sedan.

Gurney har blivit ett av sportens ledande namn under den tiden och få trodde nordirman skulle följa sådana som Peter Wright, Mensur Suljovic och Gerwyn Price när de åkte hem före jul. Men det var så det visade sig i deras tredje omgång möte, Lewis vann 4-3 efter att ha ledt 2-0 och 3-1, med Gurney som kastade för matchen och misslyckades med att stänga den ut. more: laliga-apostas.net

Tidigare , ett annat frö, den 25: e rankade Alan Norris, slogs ut av Ryan Joyce, en man som färdade en väg som liknade Lewis för ett år sedan. Joyce slog Simon Whitlock i sista omgången och kom från 2-0 ner för att slå Norris 4-3.

Det fanns dock inget sådant drama för Dave Chisnall, dock en 4-0-vinnare över Kim Huybrechts.

Rate this post