Svaner scorer følelsesmessig AFL seier over Hawks

En følelsesmessig uke for Hawthorn endte i et 14-punkts tap til Sydney på MCG. Bare dager etter hans kreftdiagnose var star Hawks fremover Jarryd Roughead klar for å se at hans side lider 10 .9 (69) til 7,13 (55) nederlag i et presset møte foran 61.552 fans. Tidligere Hawthorn-mester Lance Franklin ble holdt til et mål for tre fjerdedeler av James Frawley, men Unibet odds bonus uten innskudd premiership stjernen scoret to fantastiske lange mål i løpet av siste sikt for å forsegle seier for svaner. Samtidig høy Kurt Tippett var også viktig med 19 eiendeler, 35 hit-outs og to mål, mens Dan Hannebery (33) disposisjoner) og Luke Parker (30) var opptatt rundt stoppeneInnside 50: Jarryd Rougheads sykdom gir AFL resultater i perspektiv Les mer

Hawks hadde få klare vinnere, men Liam Shiels, Isaac Smith og Jack Gunston var blant deres beste.

Alastair Clarkson side kunne ikke Unibet mønstre et mål i et stillestående første sikt – deres første årlige kvartalet – men svanerne klarte bare en gjennom Gary Rohan i sitt første kamp i denne kampanjen.

Sydney led en blåser i de døende sekundene av termen når forsvarer Ted Richards forlot spillet med hjernerystelse, led da han knuste hodet i gresken Energybet bonus mens han fullførte et modig merke. Hawthorns måltørke fortsatte etter pausen, men Svanene gjorde sitt trekk med fem Unibet ubesvarte mål, og åpnet en 36-leders ledelse med bare noen minutter igjen i halvparten.

Luke Breust sparket endelig Hawks første mål med bare over fire minutter igjen, og da Gunston fulgte opp kort tid etter, var konkurransen godt levende.

Hawthorn slashed a 25-punkts halvtidsunderskudd til 11 i siste pause, men Sydney viste imponerende poise for å se utfordringen. Franklins sene mål var et høydepunkt da hans side forbedret sin gevinst-tap-rekord til 7-2.