Unohtunut tarina … Brunswick Juventus ‘1985 NSL mestaruus

Muutama vuosi sitten, italialaisten klubeiden Victoria-perhepuu julkaistiin verkossa. Yritetään seurata sirpaleiden sirpaleita, sulautumia ja rypistymiä tekee pää-spinning lukeminen. Esimerkiksi Triestina tuli Essendon Royalsilta Fiorentinan, Moonee Pondsin, East Brunswick Regginan ja useiden muiden seurojen fuusioiden vuoksi.

Vuonna 1949 edeltäneen klubin Savoian muodostaman Juventuksen oli tarkoitus olla suuri unifioija. Virallisen historiakirjan mukaan Juva! Juva! Juventus valittiin puolueettomuuteensa ja koska mustat ja valkoiset raidalliset paidat olivat “aina Unibet helposti löydettävissä Melbournessa”.

Vuonna 1990 julkaistiin klubihistoria – puolet englanniksi , puolet italialaisesta – on vailla, vanhentuneita ja pitkään unohtuneita.Sisäpuhelun pieni runo – “Tulevaisuuden fanien, nykypäivän ja tulevaisuuden faneille” – on sekä kaunis että haaveileva nykyisessä kontekstissa. Nykyään trofot, viirit ja muistoesineet sijaitsevat Whittlesean rannoilla; Moreland Zebrasilla on valokuvia, järjestävät juhlavuoden tapahtumia ja virallisesti Unibet online kasino ilmaiseksi bonus kauppaa Juventus International Soccer Clubin nimellä; kun taas Brunswick Zebras pelaa Juventuksen junior-kentällä Sumner Parkissa, Northcote. Kaikki klubit vaativat linkkiä alkuperäiseen Juventukseen, joka perustuu joko väreihin, historiaan ja jaettuun muistiin.

Fabio Incantalupo, 51, oli Juventuksen suosikki poika. Hänen isänsä Greg oli Brunswickin pormestari, joka palveli klubikomitea 1970-luvun loppupuolella ja auttoi Juventusta turvaamaan harjoituskanta.Hän otti Fabio nähdä Juve pelata nuoresta iästä, ja 10-vuotiaana, Fabio aloitti uransa klubin kanssa. Vaikka hänellä oli mahdollisuus kokeilla australialaisia Unibet ​​sääntöjä Collingwoodin myöhään teini-ikäisillä, hän aina rakasti jalkapalloa, ja tästä alustasta hän edusti maajoukkuetta nuorisotasolla, ja vuonna 1989 hänet nimettiin Italo-Australian urheilupersoonalliksi vuosi.

“Se hajosi”, hän kertoo lapsuutensa seurasta. “He menivät Juventuksesta Bulleen Inter Kingsille, sitten Thomastown Zebrasille, sitten Whittlesealle…jokainen väitti hieman klubin nostalgiaa. Ne, jotka soittavat mustavalkoisena, ovat silti hieman yhteydessä Unibet toisiinsa, mutta se on symbolinen. Se on surullinen. “Facebook Twitter Pinterest Incantalupo toimi Brunswick Juventusissa, noin 1985.Hän on kuvattu virallisen klubihistorian kautta “Italo-Australian jalkapallon paras” -tuotteena.

Brunswickin Juventuksen yksinhuoletustilaisuus vuonna 1985 on vain ymmärrettävissä jalkapallon kontekstissa, kahdeksankymmentäluvut – NSL: n menetetyt vuotta. Vuonna 1977 alkaneen kilpailun alkuperäiset kaupalliset suuntaukset olivat unohtuneet tai yksinkertaisesti jätetty huomiotta. Liigan päätoimijohtaja, Philips Industries, vetäytyi vuonna 1982, kun taas kanava 10 lopetti pelien lähettämisen vain kahden kauden jälkeen. Ei väkijoukkoja, rahaa eikä altistumista pakotti liigaa palatakseen naurettavaan konferenssijärjestelmään selviytyäkseen.Vuonna 1984 liiga laajeni 16 joukosta 24: een, jaettiin niin sanottuun “australialaiseen” tai “pohjoiseen” konferenssiin ja “kansalliseen” tai “eteläiseen” konferenssiin.

Konferenssijärjestelmä oli kustannus -leikkuri. Ajatuksena oli, että vähemmän interstate matkustaa seurojen säästää rahaa ja enemmän paikallisia derbies vetää väkijoukkoon. Todellisuudessa se oli täydellistä anarkiaa. Molemmissa Energybet Suomi konferenssissa oli aloja, jotka liittyivät kaupunkiin, jonka joukkueet tulivat, ja joskus konferenssien välisiä haasteita.Australian tai pohjoisen konferenssin pohjimmiltaan NSW: n joukkueet olivat kansalliset tai eteläiset konferenssit, muun muassa Brisbane, jotka tietenkin olivat maan etupäässä pohjoisessa kauimpana.

Esimerkiksi Blacktown Cityn ja Penrith Cityn Cook Parkissa usein vaivannut “paikalliset derbiet” piirittivät alle 1000 ihmistä, kun taas Canberra Cityn ja Interan Monacon Queanbeynin ensimmäinen ACT-derbi pelattiin edessä vain 2100 ihmistä. Yrittäjyyttä ja karkotusta oli, mutta se ei koskenut Newcastle, Canberra tai Wollongong, jotka saivat NSL: n kehitystilan. Vuoden 1985 kauden jälkipuoliskolla Fairy Meadow, pieni klubi unelias rannikkokaupungista Illawarra, näytti olevan todellinen mahdollisuus edistää kansallista liigaa. Forgotten Story of…Reg Date, jalkapallo Don Bradman Australiassa John Davidson Lue lisää Taaksepäin, jopa vuonna 1984 ilmestyvien ryhmien nimet näyttävät ennustavan lähestyvän alaspäin suuntautuvan spiraalin: oli Melbourne ja Sydney, Kroatiat, kaikkein vaikeimmista kaikista etnisistä yhteisöistä Australian jalkapallo; Maltan joukkueet Sunshine George Cross, Green Gully ja Melita Eagles; Blacktown City ja Penrith City Sydneyin ulko-läntisiltä esikaupungeista; ja Inter Monaro, jota Italian Marco Polo Club tuki. Ja tietysti Brunswick Juventus, kolmas sijainen 1983 Victorian State League -kaudella.

Seurat hallitsivat liittoa, ja kun Melbourne ja Sydney Kroatia kielsivät kieltäytyäkseen kansallisten nimien muuttamisesta, etiketit Hellas, APIA, Juventus ja Makedonia luiskahtivat.Vaikka Australian säännöt ja rugby-liiga pyrkivät laajentamaan perinteisten maantieteellisten rajoittimiensa ulkopuolelle, jalkapallo oli käänteinen.

Tämä mielestäsi kuvastaa aikatauluja – eurooppalaiset siirtolaiset ja heidän lapsensa antoivat Australian jalkapallo on ainutlaatuinen luonne. SBS, monikulttuurinen televisioasema, alkoi seuloa pelejä, kun taas Melbournessa, johtava jalkapallo sanomalehti Soccer Action omistettu tilaa viikoittain vieraita kieliä sarakkeita. Juvan tekijä!Juva !, Egilberto Martin kirjoitti: “Eurooppalaiselle siirtotyöläiselle jalkapallon koodi urheilun olennaisuuden lisäksi edustaa myös sitä jättiläismäistä mosaiikkia, joka muodostaa sosiokulttuurisen rakenteensa ja on säilyttänyt sen pilkasta huolimatta , suosittu harhaluulo ja muiden jalkapallokoodien voimakas omistus sekä Victoria, Aussie Rules. “Facebook Twitter Pinterest Entinen jalkapalloilija Fabio Incantalupo vanhan No.17 Brunswick Juventuksen jersey. Incantalupo soitti Brunswickille 1980-luvulla. Valvoja: Joe Gorman Guardianille

Brunswickin Juventus tuli vuoden 1985 kauteen, jonka johtama Tony Schiavello, Sam Manenti ja Vince Verducci hyvin yhdistetty italialais-australialainen triumvirata.Ryhmän johtaja oli Joe Caruso, värikäs paikallisidentiteetti, joka omisti Coburgissa olevan espresso-baarin ja Sunshine-matkatoimiston. Rocco Di Zio, toimittaja, päällikkö, vapaaehtoinen ja rakoilija oli tavalliseen tapaan läsnä kaikkialla.

Heitä ohjasivat myöhäinen, suuri John Margaritis. Entinen South Melbourne Hellas -tapahtuma, Margaritis oli pilannut ja palkannut useita kertoja South Melbourne ja West Adelaide Hellas NSL: n alkuvuosina ja palasivat Juventukseen tyypillisesti kaoottisissa olosuhteissa. Hän johti Brunswick Juventusin kansallissalissa vuonna 1983, pysyi vuonna 1984, jäi kauden lopussa, mutta kun Tommy Traynor oli ammuttu vain kolmen esikauden pelin jälkeen, palasi ajoissa vuoden 1985 kampanjaan.

Se oli argumentti Incantalupon kanssa, joka sulki Traynorin kohtalon.Hän kertoi joukkueelle, että hän oli lehdistön painostuksesta poimimaan Incantalupoa, koska hän oli italialainen. “Ei ollut kuin aloitin”, muistelee Incantalupo. “Uskon vain, että kannattajat olivat järkyttyneitä, koska emme voittaneet. Istuin penkillä, asiat alkoivat hieman kuumentua. He sanoivat minulle, “miksi et pelaa”, tiedätkö? Sanoin mennä ja kysyä häneltä…hän on valmentaja. Se vain lumipalloa sieltä ja sai säkin. Värähtäimet eivät olleet alusta alkaen hyviä. ”

Caruso oli allekirjoittanut hyvin off-seasonissa pukuhuoneen draamojen lisäksi.Tuolloin Lou Sticca, mies, joka oli vastuussa Alessandro Del Pieron tuomisesta A-liigaan vuonna 2012, oli 25-vuotias fani. “Hyvän valiokunnan johtajana [Caruso] pystyi rakentamaan jalkapallorakenteen ja joukkueen ja houkutteli oikeita pelaajia ja valmentajia”, hän muistelee. Soccer Action -yhtiön Lawrie Schwab kirjoitti, että ilman Carusoa Margaritis “olisi kuin miehen, jolla on yksi käsi”.

Yhteydenotto Caruso’n kanssa oli kokemus sinänsä.Incantalupo muistaa menossa hänen kahvilaansa, hyppäämällä valkoiseen, beat-up Mercedeson ja otetuksi kilpailuihin, tavalliseen sikariin, joka aina roikkui Caruson suun puolelta. “Perjantai-iltana Moonee-laaksossa, vain neuvottelemaan sopimukseni seuraavalle vuodelle”, nauraa Incantalupo.

Peter Lewisin, Paul Waden ja Yakka Banovicin suuret nimetyt rekrytoijat täydensivät Brian Brownin, Mike Petersen, Joe Sweeney ja Eddie Campbell. Nuoret tähtäimet olivat Reno Minichello, Mehmet Durakovic, Andrew Zinni ja Incantalupo. Sticca sanoo, että kapteeni Brown oli “tärkein syy Juventuksen menestykseen”, kun taas Incantalupo oli klubin “rakkauslapsi” ja “lippulaiva”.Margaritis kertoi lehdistölle kauden alussa: “Emme sano voivamme voittaa mestaruutta tänä vuonna.” Juventuksen ensimmäinen voitto tuli Green Gullyyn Olympic Parkissa maaliskuussa ja Huhtikuu Incantalupo voitti kauden ensimmäisen maalinsa kaudella 2-2 Draw South Melbournein kanssa. Muualla Englannin kansainvälinen Kevin Keegan Blacktown Cityn kaksivaiheinen ottelu piirsi suuria väkijoukkoja ja mediahuomautusta, ja lumoava 3-1 Juventus voitto Etelä-Melbourneissa houkutteli rave-arvostelut “kauden peliksi”.

p> Mutta asiat kääntyivät huonoon heinäkuussa. Incantalupo sai kiihkeän argumentin joukkuetoverinsa Richard Mirandan kanssa ottelun aikana Brisbane Lionsia vastaan ​​ja lähetettiin pois.Asiat kasvoivat nopeasti, kun pari alkoi väittää, pitäisikö painaa suuria tai pudota pois ja puolustaa sisäänostoa. “Se oli vain yksi niistä asioista hetken lämpöä”, Incantalupo sanoo nyt, “Voisin olla ensimmäinen kerta, kun pelaaja on lähetetty pois kiroilemisesta omalle pelaajalleen!”

Viikossa myöhemmin Sydney, pahamaineinen Pratten Park mellakka näki erotuomari punched, potkaisi ja spat on epäilyttävät fanit ottelu Sydney Olympic ja Sydney City. “Viimeinkin jalkapallo on tarttunut yleisön huomion”, valitti Andrew Dettre Soccer Action. “Totta, se tarvitsi räikeän mellakan, muutamien kymmeniä tai ehkä sataa hullua – kaiken ikävän raivoa, mutta olemme tehneet sen.” Todellakin väkijoukot eivät vain näytä.Vuoteen 1985 mennessä seurat vetävät tuskin fanit eri etnisten ryhmien ulkopuolelle, eivätkä he ole edes kokonaan tukeneet omia yhteisöjään. Keskustele South Melbournein ja Juventuksen kesäkauden kesken kesäkuukausina parhaassa jalkapallostadionissa, Middle Parkissa, kahden parhaan viktoriaanisen puolen välissä, jotka väittivät edustavan valtion suurimpia ja eloisimpia etnisiä yhteisöjä. Vain 5.000 ihmistä tuli ylös.

Fernando Spano havainnollistaa tätä dilemmaa. Hänen isänsä saapui Calabriasta vuonna 1956, ja hänestä tuli Juventus-fani, hänen serkkunsa soitti klubille, mutta Fernando ensimmäiset urheiluharrastukset katsovat Australian sääntöjä Collingwoodin puolella.Spano seurasi isäänsä Australiassa vuonna 1965 ja vaikka hän seurasi Juventusta italialaisen sanomalehden Il Globon kautta, hänet houkuteltiin välittömästi Australian säännön jalkapallon huipentumiseen Victoria Parkissa. Ilman paljon englantia hän sanoo, että Collingwood auttoi häntä sopeutumaan uuteen yhteiskuntaan ja että jalkapallon väkivalta ja viha ampuivat hänet. “Ette voineet mennä eikä olla ahdisteltu”, hän sanoo. “Se ei ole urheilun hengessä.”

Sticca oli myös kiintymys sekä jalkapalloa että Australian sääntöjä kohtaan. “Kävin katsomassa Carlton-peliä noin 30-35 000 ihmisen edessä Princes Parkissa, ja sitten katselin Juventuksen leikkiä 2000 Parkin edessä”, hän sanoo. “Minulle rakastin sitä.Sama sama. “Silti 90-luvun alussa Sticca ymmärsi myös, että jalkapallo tarvitsi jyrkkiä uudistuksia. “Siellä oli vain yksi tapa nähdä jalkapalloa etenevänä tässä maassa, ja se katkaisi pienen etnisen klubin mallin”, hän sanoo. Facebook Twitter Pinterest Incantalupo pidetään ylhäällä Olympic Parkin pukuhuoneessa vuoden 1985 NSL-finaalin toisen osuuden jälkeen. Juventuksen ainoa juttu on muisti, ja paras muisti on 1985 Grand Final voitto. Kun Juventus voitti South Melbournein suuressa semifinaalissa ja Preston Makedonia konferenssin suuressa finaalissa, Juventus kohtasi Sydney Cityn kansallisessa suuressa finaalissa. Sydney City, joka tunnetaan useimmiten nimellä Hakoah, hoiti nykyinen FFA puheenjohtaja Frank Lowy ja oli paras joukkue NSL, joka on voittanut neljä kansallista otsikkoa kahdeksan vuodenaikaa.Juventus oli ylimääräinen kannustin – Schiavello oli luvannut maksaa kaiken maksetun kauden matkan Italiaan, jotta he voisivat pelata romaneja, jos pelaajat toivat tittelin kotiin.

Brunswick Juventus voitti 2-0 kaksi jalkaa, yksi tavoite Sydneyssä ja yksi Melbournessa. Kahden minuutin pelin jälkeen Olympic Parkin toisella osuudella Juventus-pelaaja Robbie Cullen sai päähän ja sai sairaalaan aivotärähdyksen. Uudistuksessa Incantalupo siirrettiin eteenpäin linjalle. Kun Cullen heräsi, hän kysyi välittömästi: “Voittiko me?” Ja “kuka teki?” Vastaus tietenkin oli Fabio Incantalupo.Kun koko 1984-kausi oli kadonnut polven rekonstruoinnin jälkeen, juttu valmentajalle ennen kauden alkua, kentällä kävelemättä hänen joukkuetoverinsa 18 kierroksella ja joka oli maalannut vain kolme maalia koko kauden ajan, oli Incantalupo, joka voitti voittajan molemmissa jaloissa. Ensimmäinen, Sydneyssä, oli laukaus laatikon ulkopuolelta; toinen Melbournessa napauttamalla nurkasta. Väkijoukossa hänen isänsä katseli ylpeänä, ja hänen tyttöystävänsä iloitsi miehestä, jonka hän myöhemmin menisi naimisiin. “He katsoivat minua”, sanoo Incantalupo, joka oli seurannut hänen polvioperaationsa. “Ehkä siksi minun täytyi maksaa ne takaisin, ja se oli paras tapa, jolla voisin tehdä sen.”

Myöhemmin tässä kuussa 30-vuotisjuhla-illallinen järjestetään Casa D’Abruzzo Clubissa Melbourne.Leikkiryhmä muistelee hyviä vanhoja päiviä, värikkäitä hahmoja kuten Caruso, sekä ahkera vapaaehtoisia, kuten Di Zio ja Joe Castelli, jotka hakivat oman rahansa auttaakseen pelaajia ratkaisemaan tai kiinnittämään perheensä kotiin, jotta klubilla on taloudellinen turva. Sticca, joka on edelleen yksi australialaisen pelin vaikuttavimmista hahmoista, luotti edelleen Di Zioon keskeiseksi syiksi, johon hän osallistui pelin hallintoon. Hän oppi paljon katsomassa vanhempia kavereita, “heidän rakkauttaan urheilusta, yhteisöstä ja heidän rakkaudestaan ​​seurassaan.”

Mutta muistoista lukuun ottamatta on vain vähän muuta. Incantalupo uskoo, että epäonnistuminen vakiintuneiden juurien asettamisesta sosiaaliselle klubille ja kotiseudulle on syy kuolemaan.Juventuksen suunnitelmat 3 miljoonan dollarin urheilukompleksille Clifton Parkissa eivät koskaan tapahtuneet, ja sivustolla on nyt neuvoston oma synteettinen kenttä. “Jos heillä olisi ollut klubi, kotipaikka ja klubihuone”, Incantalupo sanoo, “mielestäni Juventus olisi edelleen menossa.”

Toiset kuitenkin uskovat, että italialaiset yhtyivät nopeammin kuin muut etniset ryhmät, joten heidän klubinsa ei enää tarvinnut sosiaalista voiteluaineita. Vuonna 1990 Victorian jalkapalloliiton presidentti John Dimtsis kirjoitti: “Juventuksen tarina Victoriassa kertoo meille paljon paitsi menestyksekkäästä jalkapalloseurasta; se kertoo paljon Italian elämästä Viktorissa.Juventus oli monien vuosien ajan yksi tärkeimmistä Melbourne- ja Victorian italialaisista yhteisöistä. ”

Nämä päivät ovat menneet kauemmin, italialaisille ja yhä useammin myös muille eurooppalaisille siirtolaisryhmille ja heidän kerran mahtavalle jalkapallolle seurat. A-liigan ja sen ei-uskonnollisten seurojen kanssa, jotka nyt ovat tiukasti kiinni, ehkä Juventus on etnisten klubeiden hiilikaivoksessa oleva kanarianmies. “Juventus”, sanoo Sticca, “on klubi, joka menetti yhteisönsä.”

Rate this post