Varför matchen mellan Milan och Juventus

För fans av rättsliga skandaler kommer jag att klargöra direkt – du är inte här. Här kommer vi att prata om fotboll. Ja, Rizzoli har fått historien. Ja, det var ingen offside och Juve gjorde ett rent mål. När Milanos spelare dansade före Rizzoli och övertygade honom om olagligheten i ett mål, lyssnade han knappt på dem. I hans ögon i det ögonblicket var rubrikerna i morgondagens tidningar. Han föreställde sig redan vad som skulle hända när han räknade ett Juve-mål från offside. “Juventus” och domarna, allt är köpt, du ger en ny modjigeit, ta-ta-ta … Det är lättare att göra fel till förmån för Milan. Beslutet är politiskt, inte rättsligt. Men det är allt. Om domare inte fler ord. Om italiensk bedömning, du vet, det är alltid så – antingen bra eller ingenting.

Avsiktsförklaring. Varför matchen mellan Milan och Juventus är månadens viktigaste händelseFoto: gazzetta.it

I förkant av matchen väckte La Gazzetta dello Sport vanligtvis en agiotage, förresten nostalgisk för den atmosfäriska oppositionen från det senaste decenniet. Vid sekelskiftet frågade Milan och Juventus fotbollsmode, och lagens personliga möten överskuggade eventuella slagsmål under europahelgen. Händelsens omfattning var så betydelsefull att det gav Galliani ett skäl att gå in på det heliga – Italiens Derby – och försöka ta bort denna titel.

Jag tror att stämningen som råder i La Gazzetta dello Sports redaktionskontor i allmänhet återspeglade förväntningarna från italienska fotbollsfans över hela världen. Fortfarande! en person som kommer ihåg Calcios totala dominans kommer alltid att begära sin återkomst till tronen. Milanos och Juventus-derby, det stora namnlösa derbyet, blev en symbol för den eran. Det är inte förvånande att nu, när lagen efter så många år konvergerade som två ledare för Serie A, var förväntningarna för höga.

Det verkar som om spelarna från ”Juventus”, som inte hade tävlat med en av de eviga motståndarna i en riktigt betydande match, trängde in i förloppet före matchen.

Rate this post