Yannick Bolasie nära Middlesbrough lån bytte från Everton

Evertons Yannick Bolasie är nära att gå med i mästerskapsledarna, Middlesbrough, på säsongslån och kan snart följas av hans Goodison Park-lagkamrat Mo Besic.

Bolasie reste på måndag till Rockliffe Park, Middlesbroughs träningsplats nära Darlington, för samtal med Tony Pulis, Boros chef, och för en medicinsk.

Den 29-åriga Demokratiska republiken Kongos kantlinje kostade Everton £ 25 miljoner för två år sedan men skador störde hans framsteg förra säsongen och han är överskott till Marco Silvas planer.Bolasie hade hoppats på en permanent övergång till en Premier League-klubb – Crystal Palace, hans tidigare klubb och Burnley uttryckte båda intresse – men överföringsfönstret stängdes innan något avtal kunde slutföras. Klass, skolor och några hårda lektioner – Football Weekly Läs mer

Fotbollliga klubbarna är fria att ta spelare på lån från Premier League eller utomeuropeiska lag fram till slutet av månaden, vilket underlättar Boros jakt på Bolasie.

Diskussioner mellan de båda parterna sägs för att bli avancerad, med den eventuella överenskommelsen som eventuellt innehåller en klausul som utlöser en permanent överföring av 15 miljoner pund om Teesside-klubben skulle vinna kampanj, men frågor har varit komplicerade över hur Boro och Everton delade Bolasias lön på 70 000 £ per vecka.

< p> Pengar visade hinder för att Besic anslöt sig till Boro för cirka 6 miljoner pund på deadline-dagen men den bosniska mittfältaren, en framgångsrik låntagare på Riverside förra säsongen, förväntas återvända på en annan kortfristig affär.

Bolasie spelade under Pulis, om än i korthet, på Selhurst Park och deras rörliga återförening skulle representera ett uttalande om Boros främjandeambitioner i slutet av en sommar där de har sålt tre nyckelspelare i Patrick Bamford (till Leeds), Ben Gibson (Burnley) och Adama Traoré (Wolves) ) för en kollektiv £ 45 miljoner.Bolasias troliga byte kommer att representera ett slag för Steve Bruce, Aston Villas chef, som också hade hoppats på att låna en kant som kan fungera på båda flankerna. Fiveren: registrera dig och få vår dagliga fotbollsmail.

Pulis, trots sitt lags starka start, har ständigt upprepat behovet av att stärka sin trupp genom ett välkänt utnyttjande av lånemarknaden och förblir i strävan efter en vänsterback, med Southamptons Matt Targett som hans huvudmål.

Rate this post