Még a nehéz időkben Fidel Castro Kuba nagy sportfogadás értéket tulajdonított a sportnak

 

Az USA csapata főiskolai fiúkból állt, közülük néhány a Major League karrierjén. A kubai a hazai bajnokságuk veteránjai voltak, veretlenek a közel 70 nemzetközi versenyen. Az első órát követően alig volt verseny. A negyedik játékrészben, 7000 néző előtt, Orestes Kindelán Ricky Helling-től a baloldali fal fölé húzta a pályát egy olyan üres bázisra, amely egy 6-1-es győzelmet indított.

Helling, a Stanford Egyetem hallgatója egy olyan szakmai Betclic fogadas pályára lépett, amely elérte a csúcspontját, amikor 2003-ban segítette a Florida Marlins-t egy World Series címre. nagy összeget fizetnek. Kindelán homere volt az egyik a 487-ből, amely Kuba legtermékenyebb hitterévé tette.Három olimpiai érmet nyert, két aranyat és egy ezüstöt; az 1996-os versenyen, amikor ő és csapata egy második győzelmet ért el, kilenc játékban kilenc otthont futott.

2000-ben, amikor az Egyesült Államok végül Kuba eljutott a dobogóra, unokatestvére, Mario Kindelán könnyűsúlyú ökölvívója, az első aranyérmet nyerte el, mielőtt az Athén 2004-es döntőjében megverte Amir Khan-t. A 17 éves Khan a négy jövőbeli szakmai Magyar sportfogadás világbajnok egyike volt – a többiek Trinidad Félix, Miguel Cotto és Andreas Kotelnik voltak, akit Kindelán az amatőr napjaiban verte meg.Mint a Teófilo Stevenson és Félix Savón nehézgyűrűi, mindegyik háromszoros olimpiai bajnok, otthon lett legenda.

A Buena Vista Szociális Klub énekesei és zenészei már régóta elcsábították a közönséget a világon. A forradalmi kubai sporthősök globális hírnevet élveztek. Alig hat hónappal azután, hogy Castro gerillái Havanába menekültek, egy 12 fős csapat indult a római 1960-as olimpiára. Enrique Figuerola a negyedik helyen végzett a 100m-es és négy évvel később, és ő lett az első Betclic Magyar poszt-forradalmi kubai férfi, aki nyerte az érmet, amikor felvette az ezüst mögött Bob Hayes-t.1968-ban Mexikóvárosban Kuba nők nyerték meg első érmetüket a Tennessee Tigerbelles-i mögött elhelyezkedő 4×100 m-es ezüstérmével. Fidel Castro, krikett és egy kubai külföldi hivatal terv | A Spin Tovább

Az első aranyérmet az 1972-es boksz-bajnokságon, Stevenson-nál, nehézsúlyú Emilio Correa Sr-nél, az Orlando Martíneznél pedig a bantamweightnál. Az első női aranyat a María Caridad Colón 1980-as gerelyversenyében, az egyik nem első fehér fehér sportolója is megnyerte, hogy megnyerje az olimpiai dobást.

Stevenson volt az első poszter-fiú Kubai sport. Ugyanolyan jóképű volt, mint Muhammad Ali és egy pár hüvelyk hosszabb a 6ft 5in-nél, és mint az amerikai, az első olimpiai címét már korán kezdte (Ali 18 és Stevenson 20).Milyen egyezést hozott volna, ha nem született volna 10 év egymástól. Az amerikai versenyzők által kínált szerencsétlenséget csak egy ilyen harcra fordítva azt mondta: „Mi a millió dollár a nyolcmillió kubai szerelemhez képest?”

A Castro-rezsim sok szempontból nem volt tökéletes , de a kubai sportolónak sosem volt szüksége a dobogós tiltakozásra, hogy kiemelje a színek alapján történő megkülönböztetést hazájában. Stevenson 1995-ben meglátogatta Ali-t az Egyesült Államokban, és a Bet365 bonusz következő évben visszafizette a vendéglátást.Havannában, amelyet már Parkinson-kórosan elfojtott, Ali bemutatta Castro-t önmagának és Malcolm X-nek, aki 1963-ban egy Harlem utca mentén lépett, amikor a boxer és a kubai vezető egyaránt a főszereplőjük volt: Castro a Sertés-öbölben a győzelem és a mögöttes rakéta-válság, és Ali előretekintve az első Liston-harcra.

És anélkül, hogy Ana Fidelia Quirot, a 800 m-es futó, az El Comandante en Jefe nevét viseli. Miután kimaradt az 1984-es és 1988-as játékok bojkottokon keresztül, 1992-ben, egy évvel az első három világbajnoki érmet megnyerte, a bronzot.1996-ban visszatért az ezüstre, miután 21 műveletet végzett a harmadik fokozatú égési sérülések kezelésére, amelyek a testének 38% -át fedték le, amikor a petróleumfűtő felrobbant, amikor a ruhákat, míg hét hónapos terhes volt egy olyan lánynál, aki hány napot halt meg az indukált születés után .

Egyes sportolók kénytelenek voltak elmenekülni a világból, amit Castro tett. Baseball-játékosok tucatjai folytatták a Major League klubok életét, senki sem kedvezőbb, mint a Rusney Castillo, aki hét éves szerződést írt alá a Boston Red Sox-szal, ami 2014-ben 72,5 millió dollárt ér.A bokszoló Guillermo Rigondeaux két olimpiai aranyérmet nyert a bantamweight-nál, mielőtt 2007-ben meghibásodott volna, a profi és a világ szuper-bantamweight bajnoka lett. Castro sosem volt annyira baseball rajongó (vagy játékos), mint a propaganda. Talán nagyon kedvelt a kosárlabda és a foci.De azok a sok sportoló, akik úgy döntöttek, hogy nem hibáztak, tudták, hogy az ő meggyőződése, hogy a sport és a testmozgás általában jó volt a nemzet egészségének és büszkeségének, még akkor is, amikor az idők egyre keményebbé váltak, és az uszodák leürültek és a online sportfogadás fényszórók váltakoztak. Az energia megtakarítása érdekében.

És, amennyire csak tudtam, soha nem volt arra Betclic utaló, hogy a szervezett doppingprogramok más rendezvények, köztük Kubával barátságosak, kifejlesztették illuzórikus presztízsüket.

Rate this post