Patrick Roberts skiner som keltisk kamp tillbaka för att slå Hjärtan

En Patrick Roberts-dubbel hjälpte Celtic till en 3-1-seger över Hearts och tog Celtic sju poäng klart i toppen av det skotska premiärområdet. Jamie Walker sparkade besökarna framåt i sjätte minuten av en feisty, absorberande lunch-möte på Parkhead innan Gary Mackay-Steven nivån i 15: e minut med en bra strejk.

Roberts, som lånades från Manchester City sedan januari, hade Celtic framåt i intervallet med sitt första högre mål och den 19-årige tog sin andra fyra minuter efter omstarten för att klara poängen med Hearts ‘Juwon Oshaniwa avstängd i skadetid för att hämta den andra av två gula kort.

Det var bara Roberts “andra start sedan han gick med:” Han var väldigt bra “, sa Ronny Delia. “Han var involverad kanske sju eller åtta gånger på bollen och gjorde två gånger, vad mer kan du förvänta dig?Det kommer vara svårt att lämna honom. “Celtic har spelat samma antal spel som andra placerad Aberdeen som har möjlighet att minska underskottet hemma till Hamilton på söndag.

p> Spel spelar dock ut för Pittodrie-männen och det var ett tufft test på flera sätt än en som Del’s sida kom igenom före besöket i Dundee på tisdag.

Norska fräschade upp sin sida Efter den internationella pausen, med Dedryck Boyata, Stefan Johansen, Tom Rogic, Roberts och Mackay-Steven kommer in i startlinjen.

Hearts manager, Robbie Neilson, gjorde också fem förändringar, med kaptenen Alim Ozturk, Igor Rossi, Oshaniwa, Prince Buaben och Sam Nicholson återvänder.

Den tredje placerade hjärtan tog en tidig ledning efter att Erik Sviatchenko hölls av Hjärtans anfallare Juanma vid kanten av lådan och när bollen föll till Walker han slog högt förbi Celtic’s Craig Gordon.Celtic spelade genom någon växande ångest bland sina fans innan Mackay-Steven nivån.

Hjärthållaren Neil Alexander gjorde en bra räddning från Leigh Griffiths frispark på bekostnad av ett hörn som Edinburgh-sidan misslyckades att rensa, och när Roberts kors slogs ut av Juanma, sköt Mackay-Steven från 22 meter till hörnet. Spelet spedde från slutet till slutet och efter att Alexander blockerade Griffiths ansträngning med benen, Ozturk klippte överst på fältet med en frispark.

I den 34: e minuten volylade Juanma högt över linjen från nära håll efter en Nicholson-backning.

En minut Senare Celtic var framåt, Rogic smidigt glidande i Roberts som självsäkert tänkte bollen över Alexander från 10 meter.Det var mycket att trycka och skjuta mellan spelare från båda sidor när Rogic och Oshaniwa kollapsade, Hearts-spelaren var bokad när allt hade lugnat sig och han väntade på att komma tillbaka till planen med ett bandage på huvudet med gula kort även för Buaben och Griffiths. Groggy Rogic ersattes av Nir Bitton strax före intervallet och det var dags för Alexander att spara ytterligare två fria spark från Griffiths.

Boyata började andra halvlek med en rubrik från ett Roberts-hörn som Alexander klämde bort på linjen men i den 49: e minuten hade Hearts-målvakten ingen chans när Roberts krullade ett skott från 16 meter över honom och in i det bortre hörnet.Hjärtor försökte svara, men det var till nytta.

Chanserna gjordes och missade i båda ändarna – Gordon gjorde ett bra fingertips rädda från substitutions Abiola Daudas huvud med två minuter kvar – innan Oshaniwa visades en sekund gul i den tredje minuten av skadetiden för ett fel på Bitton.

Rate this post