Sportingbet kommer inte bli fazed av brist på övning, säger Steven Finn

Steven Finn tror att Alastair Cook inte kommer att hindras av brist på matchpraxis på subkontinenten när Englands kapten återgår till truppen några dagar före det första provet mot Bangladesh i Chittagong.

Kock reste ut till Bangladesh tidigt för att Sportingbet acklimatisera till förhållandena under Englands enarserie vinna mot tigrarna innan de lämnar hem för att delta i hans andra barns födelse.

Det väntas att han kommer tillbaka i tid för öppningsdagen av det första testet på Zahur Ahmed Chowdhury Stadium på torsdagen men han har saknat Englands två uppvärmningsarmaturer.

Cook har dock en bra rekord i Asien med ett genomsnitt över 60, med åtta hundratals, den första som kom på sin test debut i Indien för 10 år sedan efter en sista minuten-streck från Karibien. Finn sa: “Jag tror att du skulle vara lite orolig om det var någon som var mindre Sportingbet erfarna, antar jag, och hade inte upplevt dessa förhållanden före och tillbringade tid i mitten le eftersom det är viktigt.

De unga killarna som har spenderat tid i mitten i dessa två matcher och genom en dags-serien kommer att få mycket förtroende och en god förståelse för deras spelplan i dessa situationer och dessa förhållanden. [Med] den mängd cricket som Cooky spelade på subkontinenten, tror jag att han kommer att passa in i sömlöst. “Finn var Englands mest ekonomiska bowler på den första dagen i Englands senaste uppvärmning före Testserie, med endast 24 löpningar från sina 10 över, och hade otur att inte ta en wicket mot en BCB XI.Samtidigt som han spelade tre av de fyra testen i Englands senaste serie mot Pakistan under sommaren, var han under hans bästa och Sportingbet bonus bekräftade att han inte längre är ett automatiskt val. England kunde experimentera med tre seamers och tre spinners för öppningstestet och Finn tycker att Stuart Broad, Chris Woakes och Ben Stokes är före honom. “Jag trivs med bowling i subkontinenten. Jag tycker om den omvänd svängningsaspekten av det, jag tycker om att du måste lägga in för att få något ur wicket “, sa han. “Jag tror att jag har en relativt bra rekord på subkontinenten, så jag ville bara komma och lägga min hand upp. Realistiskt är jag förmodligen utanför de tre toppmatcharna för tillfället på grund av hur Woakes, Broad och Stokes har bowlade på sommaren.Jag tror att mitt jobb, som alla på kanten av truppen, är bara för att fortsätta att trycka och fortsätta försöka lägga upp handen för att komma in i laget. ”

England slutade vid halvvägs av deras två dagar träning match på två utan förlust efter BCB XI kollapsade från 207 för två till 294 alla ut, med Surrey Sportingbet Brasil spinner Zafar Ansari avslutar som valet av bowlers med fyra för 68.

Bred och Gareth Batty tog två wickets stycken, vilket gav Englands batsmen chansen att driva sitt fall inför införandet i testserien på måndag.

Finn sa: “Jag tror att alla är i gott skick att gå in i den första Test matchen och om vi får en bra dags batting under våra bälten, vi är väldigt väl rustade att gå och vinna detta test. ”

read more:

https://www.affilorama.com

https://community.linksys.com

https://www.ideafit.com

https://app.creativeallies.com

https://pixelation.org

http://www.magcloud.com

Rate this post